×

آکوستیک در معماری


آکوستیک در معماری

آکوستیک در معماری به معنای ارتقای کیفیت صدا در یک محیط است. اگر در خانه‌های آپارتمانی ساکن باشید، حتما می‌دانید که صدا چقدر راحت از یک خانه به خانه مجاور می‌رسد و هر چقدر عایق‌بندی ساختمان نامناسب‌تر باشد، این مشکل شدیدتر خواهد بود. استفاده از آکوستیک در معماری موجب می‌شود تا این مشکل تا حد زیادی برطرف شود و ساختمان عایق‌بندی صوتی مناسب‌تری داشته باشد. این موضوع به خصوص در شرایط و مکان‌هایی خاص مثل سالن‌های همایش و استودیوهای موسیقی اهمیت بیشتری دارد. نمد آکوستیک از نمونه های آکوستیک است.در این مقاله می‌توانید با هر آن چیزی که لازم است در مورد آکوستیک در معماری بدانید، آشنا شوید.


آکوستیک در معماری

آکوستیک چیست؟


آکوستیک در معماری به منظور جلوگیری از خروج صدا از یک اتاق و همچنین کاهش پدیده پژواک است.سیستم  صوتی  سینمای خصوصی به طور نمونه با آکوستیک مانع از ایجاد صدا در محیط خارج از سالن می شود. امروزه در بسیاری از سالن‌های بزرگ و آمفی‌تئاترها برای جلوگیری از خروج صدا و عدم درهم آمیختن صداهای مختلف از آکوستیک در معماری استفاده می‌شود. درواقع استفاده از آکوستیک در معماری می‌تواند از آلودگی صوتی جلوگیری کند و عایق‌بندی مناسبی در یک اتاق یا ساختمان ایجاد نماید. شما می توانید با نصب انواع پنل‌های آکوستیک یک فضای جذاب برای تمرین موسیقی، آواز و بازی خود طراحی کنید و یا با نصب این پنل‌ها در سالن‌های بزرگ یک فضای کاملا مناسب برای سخنرانی و ضبط و پخش موسیقی ایجاد نمایید.


استفاده آکوستیک در معماری


عایق‌بندی صدا برخلاف منازل مسکونی، در برخی مکان‌ها خللی جدی ایجاد می‌کند و موجب بروز آلودگی صوتی و مشکلاتی جدی در ضبط صدا می‌شود. امروزه در استودیوهای موسیقی به منظور جلوگیری از ترکیب صداهای اطراف با موزیک و همچنین عدم بروز اختلال در صدا از آکوستیک استفاده می‌شود. استفاده از آکوستیک این امکان را فراهم می‌کند تا شما بتوانید در باد و باران و صداهای مختلفی که از تعطیلی مدارس و ساخت ساختمان ایجاد می‌شود، به راحتی کار خود را انجام دهید.

در بسیاری از سالن‌های همایش، اتاق بازی، سالن‌های آمفی‌تئاتر، سالن‌های عروسی نیز برای جلوگیری از خروج صدا از پنل‌های آکوستیک در معماری استفاده می‌شود.

آکوستیک در معماری


به منظور کاهش سر و صدای اضافی موجود در یک ساختمان قبل از هر چیزی باید میزان ضخامت دیوارها، کف و سقف اتاق افزایش پیدا کند. از طرف دیگر پر کردن درز خالی اطراف پنجره و درب نیز می‌تواند از خروج صدا به بیرون از اتاق کمک کند. استفاده از پنل آکوستیک در معماری ساختمان از طنین صدا در یک اتاق جلوگیری می‌کند و جذب و پخش صدا را بهبود می‌بخشد. درواقع زمانی که امواج صوتی به یک ماده برخورد می‌کند، از سطح آن بازتان می‌شود. اما در صورتی که پدیده جذب صدا اتفاق بیفتد، صدا بازتاب داده نخواهد شد. معمولا متریال‌های پرزدار بیشترین میزان صدا را جذب می‌کنند و مصالح متراکم جذب کمتری دارند.

هر چقدر جذب صدا کمتر باشد، صداها بیشتر با هم ترکیب می‌شوند و ورود و خروج صدا به فضای بیرون از ساختمان نیز بیشتر خواهد بود. معمولا سازه‌های بتنی، گچی، شیشه، گرانیت، شیشه، فلز و سرامیک جذب کمتری دارند. بهترین متریال جاذب صدا پشم شیشه، پشم سنگی، فوم‌های صوتی پنل‌های صوتی با الیاف چوبی هستند.

قیمت پنل آکوستیک به کیفیت آن بستگی دارد.

مهم‌ترین عوامل موثر بر جذب صدا در آکوستیک

زمانی که امواج صوتی با یک ماده آکوستیک برخورد می‌کنند، ذرات سازنده ماده به لرزش درمی‌آید و مقداری گرما تولید می‌شود. هر چقدر تراکم و ضخامت آکوستیک در معماری بیشتر باشد، عایق بهتری برای خروج صدا به بیرون از فضا خواهد بود و میزان جذب صدای آن بیشتر خواهد بود. در ادامه به مهم‌ترین عوامل موثر بر جذب صدا در آکوستیک اشاره شده است.فروش محصولات آکوستیک با بهترین کیفیت در سایت هرم انجام می شود.

ضخامت آکوستیک

تراکم آکوستیک

جاسازی فضای پر شده از هوا در پشت پنل آکوستیک


مزایای آکوستیک در معماری

استفاده از آکوستیک در معماری موجب جذب بهتر صدا و جلوگیری از آلودگی صوتی می‌شود. سر و صدای زیاد در یک سالن سخنرانی آن هم در مرکز شهر می‌تواند مانع رسیدن صدا به مخاطبین شود. از طرف دیگر پخش شدن و پژواک صدا نیز مشکل دیگری است که موجب درهم شدن صداها و شلوغی سالن می‌شود. استفاده از پنل‌های آکوستیک در معماری می‌تواند از بروز این مشکلات جلوگیری کند و از پخش شدن و انعکاس صداهای مزاحم در فضا جلوگیری کند و مانع خروج صدا به بیرون از ساختمان شود.


مانی که صدا بازتاب داده می‌شود، دیرتر به گوش می‌رسد و انرژی پایین‌تری دارد. از همین رو کیفیت صدا را تحت تاثیر قرار می‌دهد. درواقع هر چقدر مدت زمان طنین صدا کمتر باشد و هم‌پوشانی کمتری اتفاق بیفتد، صدا با نویز کمتر و سریع‌تر به مخاطب می‌رسد و این موضوع به خصوص برای ضبط صدا و موسیقی اهمیت کمتری دارد.


در این شرایط لازم نیست یک فرد در سالن بلند صحبت کند و حضار نیز برای متوجه شدن حرف‌ها با مشکل روبرو نخواهند شد.

نصب پنل‌های آکوستیک در معماری هزینه نسبتاً پایینی دارد و به راحتی در دسترس است. مراحل نصب و اجرای این پنل ها نیز بسیار راحت است و می‌توان به‌سادگی در هر اتاق و فضایی آن را اجرا نمود.


از طرف دیگر پنل‌های آکوستیک در معماری ظاهر بسیار جذاب و متمایزی دارند و زیبایی منحصربه‌فردی به فضا می‌بخشند. شما می‌توانید این پنل ها را در اندازه‌ها، رنگ‌ها و طرح‌های متفاوت انتخاب کنید و در فضای موردنظر نصب نمایید.

به علاوه استفاده از آکوستیک در معماری برای بهبود فرآیند ضبط صدا در استودیوهای موسیقی و افزایش کیفیت صدا امری واجب و ضروری است که مانع ایجاد صداهای مزاحم می‌شود و به بهبود صدای ضبط شده کمک می‌کند.

تجهیزات آکوستیک سالن همایش مناسب با ساختار سالن همایش طراحی می شود.

قرار گرفتن در یک محیط که آکوستیک در معماری آن رعایت نشده است، می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. این موضوع به خصوص در مکان‌های عمومی، استودیوهای موسیقی و طراحی اتاق بازی اهمیت زیادی دارد. به علاوه اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که به‌شدت به موسیقی و بازی کردن با صدای بلند علاقه دارید و گاهی در خانه تمرین موسیقی انجام می‌دهید، نصب پنل‌های آکوستیک می‌تواند برای شما مفید باشد.


00
گروه صنعتی و مهندسی هرم
گروه صنعتی و مهندسی هرم