×

00
گروه صنعتی و مهندسی هرم
گروه صنعتی و مهندسی هرم

آمفی تئاتر

طراحی و ساخت سالن آمفی تئاتر

سالن آمفی تئاتر که در انگلیسی آن را به صورت amphitheatre و amphitheater می‌نویسند، یک فضای باز است که در آن برنامه‌های مختلف اجرا می‌شود. برنامه‌های ورزشی، نمایش، موسیقی و هر برنامه دیگری توسط مجری سالن آمفی تئاتر اجرا می‌شود.مشاور معماری  آمفی تئاتر نیاز به تجربه و تخصص دارد.

گذشته طراحی و ساخت سالن آمفی تئاتر به ایتالیا و یونان باستان برمی‌گردد. این کلمه از دو عبارت amphi به معنای «هر دو طرف» و یا «اطراف» و théātron به معنای «مکانی برای تماشا» ساخته شده است. بر این اساس طراحی سالن آمفی تئاتر به عنوان مکانی در فضای باز که در آن امکان تماشا وجود وجود دارد انجام می‌شود.

معماری و دکوراسیون سالن آمفی تئاتر در روم باستان بیضی یا دایره‌ای و بدون سقف بود. سازنده آمفی تئاتر صندلی‌ها را طوری می‌ساخت که محل اجرا را در قسمت مرکزی احاطه کنند. این شیوه طراحی دکوراسیون سالن آمفی تئاتر دقیقا شبیه به یک استادیوم مدرن در فضای باز بود. با این حال ساخت آمفی تئاتر در روم باستان و یونان کمی متفاوت بود. سازنده سالن آمفی تئاتر این مکان را به شکل یک نیم‌داریره می‌ساخت که صندلی‌ها در یک طرف چیده می‌شدند.

در حال حاضر اصطلاح مدرن «آمفی تئاتر» به هر سازه‌ای با صندلی‌های شیب‌دار گفته ‌می‌شود. به عبارت دیگر مجری آمفی تئاتر ممکن است طراحی و ساخت سالن آمفی تئاتر را در یک فضای بسته یا باز انجام دهد. همچنین ممکن است که طراحی سالن آمفی تئاتر به گونه‌ای باشد که صندلی‌ها همه در یک طرف باشند و یا دور تا دور صحنه نمایش را در بر بگیرند.

تجهیز سالن سینما متفاوت از سالن آمفی تئاتر انجام می شود.

طراحی دکوراسیون سالن آمفی تئاتر

شرکت‌های سازنده سالن آمفی تئاتر‌ جدید، استاندارها‌ی خاصی را برای معماری و دکوراسیون سالن آمفی تئاتر رعایت می‌کنند. به عبارت دیگر ساخت آمفی تئاتر در دنیای مدرن، از قوانین یونان و روم باستان پیروی نمی‌کند.

سازنده آمفی تئاتر باید این سالن را راحت و کاربردی بسازد. ساخت آمفی تئاتر باید به گونه‌ای باشد که ساختمان آن برای عموم ایمن باشد و بتوان بهترین استفاده را از فضای آن کرد.

اما چگونه مجری سالن آمفی تئاتر می‌تواند طراحی و ساخت سالن آمفی تئاتر را با رعایت استانداردهای فنی و ایمنی انجام دهد و در عین حال فضایی هماهنگ و دلپذیر ایجاد کند؟ در ادامه مقاله ما پاسخ این سوال را به شکل مبسوط خواهیم داد.



ساختار آمفی تئاتر

مجری آمفی تئاتر نباید معماری و دکوراسیون سالن آمفی تئاتر را با معماری کلاس درس یا رستوران اشتباه بگیرد. تفاوت اصلی طراحی دکوراسیون سالن آمفی تئاتر نسبت به دو مورد قبلی این است که سازنده آمفی تئاتر صندلی‌ها را روی زمین ثابت می‌کند. پس امکان تغییرات بعدی وجود ندارد. در نتیجه، ضروری است که مجری آمفی تئاتر قبل از انجام کار، در مورد چیدمان و طراحی سالن آمفی تئاتر به خوبی فکر کند.

از دیگر نکاتی که باید سازنده سالن آمفی تئاتر در نظر بگیرد، جهت قرار گرفتن صندلی‌ها به گونه‌ای است که هم تماشاگر دید خوبی داشته باشد و هم راه‌های گریز از آتش، زلزله و سایر مشکلات احتمالی مسدود نشوند.

جنبه زیبایی شناختی نیز در ساخت آمفی تئاتر مهم است. زیبایی به مجری سالن آمفی تئاتر کمک می‌کند تا افراد را برای مدت بیشتری در این محیط نگاه دارد.




آمفی تئاتر


سازنده آمفی تئاتر

مانند همه مکان‌های عمومی دیگر، معماری و دکوراسیون سالن آمفی تئاتر باید به گونه‌ای باشد که با رعایت استاندار‌های خاصی، ایمنی افراد تامین شود. در اینجا برخی از مهمترین استانداردهای طراحی دکوراسیون سالن آمفی تئاتر که باید توسط سازنده آمفی تئاتر اجرا شوند بررسی شده‌اند.

اول از همه صندلی‌ها باید روی زمین ثابت‌شده و با یک میله ردیفی محکم شوند. ثانیا، طراحی سالن آمفی تئاتر باید به گونه‌ای باشد که هر ردیف حداکثر 16 صندلی بین دو راهرو یا 8 صندلی در جایی که فقط یک راهرو وجود دارد داشته باشد. برای سهولت در عبور و مرور، سازنده سالن آمفی تئاتر باید حداقل 35 سانتی‌متر بین صندلی‌ها فاصله بگذارد. با این حال می‌توان با افزایش 2 سانتی‌متر فاصله بین صندلی‌ها و میز، یک صندلی دیگر اضافه کرد. بنابراین اگر مجری سالن آمفی تئاتر 39 سانتی‌متر بین صندلی‌ها فاصله بگذارد، می‌تواند یک ردیف 18 صندلی را در طراحی و ساخت سالن آمفی تئاتر استفاده کند.

اگر طراحی دکوراسیون سالن آمفی تئاتر به گونه‌ای باشد که صندلی‌ها متحرک باشند، لازم است مجری آمفی تئاتر معماری و دکوراسیون سالن آمفی تئاتر را به گونه‌ای انجام دهد که صندلی‌ها به هم وصل شوند.

مبلمان آمفی تئاتر از دیگر ابزارهای مهم در دکوراسیون است.

مجری آمفی تئاتر



مجری سالن آمفی تئاتر باید فاصله بین دو صندلی را در طراحی و ساخت سالن آمفی تئاتر حداکثر 50 تا 60 سانتی‌متر در نظر بگیرد. این فاصله با توجه به طراحی سالن آمفی تئاتر، راحتی صندلی و مواد استفاده شده در ساخت صندلی‌ها می‌تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، اگر مجری آمفی تئاتر صندلی را برای هماهنگی بهتر طراحی دکوراسیون سالن آمفی تئاتر از روکش چوبی بسازد، می‌تواند فاصله 50 سانتی‌متری را برای ساخت آمفی تئاتر انتخاب کند. از طرف دیگر، اگر سازنده آمفی تئاتر برای معماری و دکوراسیون سالن آمفی تئاتر از صندلی با فوم و پارچه استفاده کند، 55 سانتی‌متر فاصله بین دو صندلی در ساخت آمفی تئاتر ارجحیت دارد، چون فوم جای زیادی می‌گیرد.

علاوه بر موارد بالا، در طراحی و ساخت سالن آمفی تئاتر در نظر گرفتن دسترسی مناسب برای افراد معلول توسط سازنده سالن آمفی تئاتر اهمیت دارد. به عنوان مثال، اگر در طراحی سالن آمفی تئاتر، سازنده سالن آمفی تئاتر 50 صندلی در نظر بگیرد، 2 مکان مناسب برای افراد معلول در ساخت آمفی تئاتر لازم است. همچنین مجری آمفی تئاتر باید به ازای هر 50 نفر اضافه، یک صندلی مناسب برای افراد کم‌توان به طراحی دکوراسیون سالن آمفی تئاتر اضافه کند.

البته، تمام این عناصر معماری و دکوراسیون سالن آمفی تئاتر توسط دفاتر طراحی و کمیسیون‌های ایمنی بررسی می‌شوند تا اطمینان حاصل شود که سازنده آمفی تئاتر همه چیز را برای ساخت آمفی تئاتر مطابق استانداردها پیش برده است.



سالن آمفی تئاتر

مجری سالن آمفی تئاتر نباید هیچ یک از استانداردهای ایمنی طراحی سالن آمفی تئاتر را نادیده بگیرد و یا به شانس واگذار کند. برای مثال اگر صندلی‌ها در طراحی دکوراسیون سالن آمفی تئاتر طوری ساخته شده‌اند که تا می‌شوند، باید به آرامی تا شوند و ناگهان باز نشوند. در مورد دستگیره‌ها نیز باید مجری آمفی تئاتر همین موارد و سایر استانداردهای ایمنی معماری و دکوراسیون سالن آمفی تئاتر را در نظر بگیرد.

پس از اتمام طراحی و ساخت سالن آمفی تئاتر، بررسی‌ها هر دو سال یکبار انجام می‌شود تا اطمینان حاصل شود که مکانیزم‌های ایمنی که مجری سالن آمفی تئاتر در طراحی سالن آمفی تئاتر به کار گرفته است، مانند گذشته به خوبی کار می‌کنند.


برای مقابله با آتش، سازنده آمفی تئاتر باید اقدامات متعددی را در طراحی و ساخت سالن آمفی تئاتر در نظر بگیرد. اولاً، تمام پارچه‌های مورد استفاده در طراحی سالن آمفی تئاتر باید ضد حریق M1 باشند. ثانیا سازنده سالن آمفی تئاتر برای ثابت کردن صندلی‌ها باید از کف بتنی دارای حداقل تراکم و کف چوبی دارای ضخامت 2.22 میلی‌متر استفاده کند.



برای اطمینان از ایمنی، هیچ چیز نباید در معماری و دکوراسیون سالن آمفی تئاتر مانع از عبور و مرور آسان شود. بنابراین لازم است که مجری سالن آمفی تئاتر، ساخت آمفی تئاتر را طوری انجام دهد که در صورت بروز خطر، افراد به سرعت خارج شوند. به عنوان مثال، برای طراحی دکوراسیون سالن آمفی تئاتر 19 نفره، کلیرانس باید 1 در 90 سانتی متر واحد عبور (PU) باشد. این در حالی است که اگر مجری آمفی تئاتر، ساخت آمفی تئاتر را برای 20 تا 100 نفر انجام دهد، لازم است 2 کلیرانس 2 × 90 سانتی‌متری PU یا فاصله مرکزی 120 سانتی‌متر وجود داشته باشد. مجری آمفی تئاتر باید این استانداردهای ایمنی طراحی و ساخت سالن آمفی تئاتر را به دقت دنبال کند.صندلی آمفی تئاتر از دیگر تجهیزات مهم در تجهیز آمفی تئاتر است.



ساخت آمفی تئاتر

سازنده آمفی تئاتر باید معماری و دکوراسیون سالن آمفی تئاتر را به شیوه‌ای انجام دهد که فضای کافی برای حرکت ویلچر و سایر وسایل کمک حرکتی افراد کم توان در اطراف صندلی‌های مخصوص آنها وجود داشته باشد. فاصله 140 سانتی‌متری در کنار صندلی‌های اینچنینی در طراحی دکوراسیون سالن آمفی تئاتر ضروری است. همان‌طور که در بالا ذکر شد، سازنده سالن آمفی تئاتر باید برای 50 صندلی اول، 2 صندلی برای افراد کم توان در نظر بگیرد. همچنین لازم است سازنده سالن آمفی تئاتر برای هر 100 صندلی اضافی، یک صندلی جدید مخصوص افراد کم‌توان در ساخت آمفی تئاتر منظور کند. بنابراین اگر سازنده آمفی تئاتر قصد طراحی و ساخت سالن آمفی تئاتر 255 نفره را دارد، باید 4 صندلی برای افراد کم توان تعبیه کند.




سایر استانداردهایی که سازنده سالن آمفی تئاتر باید در نظر بگیرد

مجری سالن آمفی تئاتر باید اندازه‌گیری‌های لازم را برای بلند بودن کافی سقف انجام دهد. برای مثال، ارتفاع سقف ردیف آخر باید حداقل 230 سانتی‌متر باشد.

سازنده سالن آمفی تئاتر می‌تواند برای معماری و دکوراسیون سالن آمفی تئاتر شیب راهروها را تا 15 درصد در نظر بگیرد، اما اگر شیب بیشتر از این باشد، باید سازنده آمفی تئاتر فرودهای مناسبی را در بین مسیر تعبیه کند.

در مورد پله‌ها، مجری آمفی تئاتر باید آج را بزرگ‌تر یا مساوی 280 میلی‌متر در نظر بگیرد. ارتفاع پله نیز لازم است توسط مجری سالن آمفی تئاتر برای طراحی سالن آمفی تئاتر به گونه‌ای تنظیم شود که کمتر یا مساوی 160 میلی‌متر باشد.

طراحی سالن آمفی تئاتر

علاوه بر موارد ذکر شده برای ساخت آمفی تئاتر، لازم است مجری سالن آمفی تئاتر به نور قابل تنظیم هم فکر کند. برای این کار سازنده آمفی تئاتر از ویدئو پروژکتور نصب شده روی پایه یا ثابت شده به سقف، اتصالات برای نمایش اسناد، سه‌پایه کنفرانس، بردهای تعاملی یا دیجیتال، میکروفون روی پایه، بلندگوها و غیره در طراحی دکوراسیون سالن آمفی تئاتر استفاده می‌کند.

همان‌طور که می‌بینید، طراحی و ساخت سالن آمفی تئاتر کار ساده‌ای نیست. به همین دلیل نیز لازم است سازنده سالن آمفی تئاتری را انتخاب کنید که تجربه کافی در زمینه طراحی سالن آمفی تئاتر داشته باشد. در غیر این صورت نمی‌توانید بهره کافی از سالن ساخته شده ببرید.





تجهیزات لازم برای طراحی دکوراسیون سالن آمفی تئاتر

مجری سالن آمفی تئاتر علاوه بر ساخت آمفی تئاتر لازم است تهجیزات لازم را نیز تعبیه کند. به عبارت دیگر آمفی تئاتر بدون تجهیزات مناسب بلا استفاده خواهد بود. نکته مهم در طراحی و ساخت سالن آمفی تئاتر این است که مجری آمفی تئاتر باید محل نصب تجهیزات را از قبل مشخص کرده و در صورتی که نیاز به سیم‌کشی و تعبیه محلی برای نصب دارند، اقدامات لازم را انجام دهد. سازنده آمفی تئاتر ساخت این سالن را از روی نقشه انجام می‌دهد و از آنجا که طراحی سالن آمفی تئاتر توسط نقشه‌کش انجام شده است، احتمالا تمام نیازمندی‌های لازم برای نصب تهجیزات در سالن در نظر گرفته شده است. با این حال لازم است سازنده سالن آمفی تئاتر دقت مضاعفی را انجام دهد تا چیزی از قلم نیفتاده باشد.

به طور کلی می‌تواند گفت تجهیزاتی که مجری سالن آمفی تئاتر باید در طراحی سالن آمفی تئاتر در نظر بگیرد، شامل موارد زیر هستند:





نور پردازی

ویدئوپروژکتور‌ها، لامپ‌های موضعی روشنایی صحنه و محیط اطراف و همچنین چراغ‌های سقفی از جمله تجهیزات نورپردازی هستند که لازم است سازنده سالن آمفی تئاتر آنها را نصب کند. برای این کار لازم است مجری آمفی تئاتر با یک متخصص نورپردازی حرفه‌ای یا شرکت‌هایی که به‌طور اختصاصی نورپردازی مناسب ساخت آمفی تئاتر را انجام می‌دهند قرارداد بسته و از آنها کمک بگیرد.

نور سالن لازم است قابل تنظیم باشد. علاوه بر این، از آنجا که در بسیاری از مواقع برنامه‌‌های نمایشی و موسیقی زنده بر روی صحنه آمفی تئاتر انجام می‌شوند، سازنده آمفی تئاتر باید از نصب سیستم‌های نورپردازی مناسب صحنه اطمینان حاصل کند تا پتانسیل تابش نور لازم برای هرگونه اجرایی فراهم باشد.


سیستم صوتی

از آنجا که طراحی و ساخت سالن آمفی تئاتر گاهی برای فضای باز انجام می‌شود، سازنده سالن آمفی تئاتر باید حذف صداهای محیطی و رساندن صدای کافی به تماشاگران را در برنامه کار خود قرار دهد. برای این منظور سازنده آمفی تئاتر باید این سازه را به گونه‌ای طراحی کند که صدا اکو نشود. به عبارت دیگر علاوه بر سیستم صوتی مناسب، ساخت مناسب بنا و اضافه کردن برخی از ملزومات هم در تقویت و بهبود صدا نقش دارد.


معماری و دکوراسیون سالن آمفی تئاتر

طراحی دکوراسیون سالن آمفی تئاتر در سال‌های اخیر، اغلب شامل سازه‌های پوسته‌ای است که به تقویت صدا و افزایش قابلیت پخش صدای اجراها کمک می‌کند. مجری آمفی تئاتر بسیاری از این سازه‌ها را با اشکال مقعر تولید می‌کند؛ طوری که معماری و دکوراسیون سالن آمفی تئاتر در قسمت سقف شبیه یک آسمان طبیعی به نظر برسد. با این حال، ساخت آمفی تئاتر به این شکل سبب می‌شود صدا را به سمت مرکز دایره‌ متمرکز شود. برای اکثر آمفی تئاترها، این نقطه روی صحنه است، نه در بین تماشاگران. این باعث می‌شود که مجری سالن آمفی تئاتر با یک مشکل جدید برای رساندن صدای واضح به مدعوین روبرو شود.




برای بهبود آکوستیک در طراحی و ساخت سالن آمفی تئاتر، سازنده سالن آمفی تئاتر باید ساختار سقف را مسطح کند تا مشکل به وجود آمده حل شود. همچنین اگر سازنده آمفی تئاتر سقف را فراتر از جلوی صحنه گسترش دهد، می‌تواند صدا را بیشتر به سمت مخاطب هدایت کند.

برای بهبود بیشتر طراحی سالن آمفی تئاتر به منظور ایجاد یک صدای بهتر، مجری آمفی تئاتر می‌تواند از پانل‌های محدب منعکس‌کننده صدا استفاده کند. لازم است مجری سالن آمفی تئاتر این پنل‌ها را به قسمت زیرین ساختار سقف اضافه کند. آنها علاوه بر انعکاس صدا به سمت تماشاگر، به جلوگیری از بازتاب مستقیم ناخواسته صدا به محوطه صحنه نیز کمک می‌کنند.


معماری و دکوراسیون سالن آمفی تئاتر باید به گونه‌ای باشد که صدا به شکل واضح و بدون اکو به تماشاگر برسد. برای این منظور، علاوه بر موارد ذکر شده، طراحی دکوراسیون سالن آمفی تئاتر باید شامل سیستم‌های تقویت کننده صوتی باشد که صدا را در جاهای مختلفی که محل نشستن تماشاگر است پخش کند. معماری و دکوراسیون سالن آمفی تئاتر باید به‌گونه ای باشد که صدا در همه ‌جای آن به‌طور یکنواخت شنیده شده و اکو نشود.


تجهیز آمفی تئاتر

سالن آمفی تئاتر، مکانی برای برگزاری گردهمایی‌ها، کنفرانس‌ها، نمایش‌ها و کنسرت‌هاست، بنابراین فضای آن باید به‌گونه‌ای طراحی شود که مخاطبان بتوانند اوقات خوشی را در آنجا سپری کنند. برای تجهیز آمفی تئاتر ابتدا باید به نوع کاربری آن توجه داشته باشید و علاوه‌بر در نظر گرفتن ویژگی‌های زیبایی‌شناختی نکاتی از قبیل کیفیت صندلی‌ها، آکوستیک سالن و هارمونی رنگ‌ها را مدنظر قرار دهید.

سیستم صوتی باکیفیت، نورپردازی مناسب، تجهیزات تصویربرداری، دوربین‌های مداربسته و سیستم‌های تحت شبکه از دیگر ملزومات سالن آمفی تئاتر هستند. هنگام تجهیز آمفی تئاتر باید همه این موارد را در نظر داشته باشید و از بهترین و مرغوب‌ترین متریال استفاده کنید. در ادامه به اجزا سالن آمفی تئاتر و نحوه تجهیز آن می‌پردازیم.



مراحل تجهیز آمفی تئاتر

طراحی و تجهیز آمفی تئاتر یکی از ملزومات مهم در سازمان‌ها و ادارات است. اولین گام در طراحی سالن آمفی تئاتر محاسبه آکوستیک سالن و استفاده از متریال مناسب برای ایزولاسیون صوتی است. سپس طراحان باید به انتخاب دیوارپوش، کفپوش، صندلی مناسب و اجرای صحنه و اجزای دکوراتیو ‌بپردازند. رنگ‌بندی سالن و صندلی‌ها از دیگر مراحل مهم در زمینه تجهیز آمفی تئاتر است که با توجه به نوع کاربری آن صورت می‌گیرد. هنگام طراحی و تجهیز سالن آمفی تئاتر مراحل زیر را در نظر داشته باشید.


تجهیز آمفی تئاتر و سیستم صوتی

انتخاب سیستم صوتی مناسب یکی از مهمترین مراحل در تجهیز آمفی تئاتر است. این سیستم باید کیفیت صدای تولید شده را تضمین کند و همچنین امکان کنترل صدا در فضای سالن را برای شما فراهم آورد. سیستم صوتی سالن آمفی تئاتر شامل میکروفن، بلندگوهای سقفی و دیواری، بلندگوهای اکتیو و پسیو، میکسر صدا، امپلی‌فایرها و پاور آمپلی‌فایرها، میکروفن بی‌سیم و پاور میکسر می‌شود.

هنگام انتخاب این تجهیزات باید مساحت و ظرفیت سالن را در نظر بگیرید و با آکوستیک کردن سالن آمفی تئاتر از اتلاف انرژی صوتی جلوگیری کنید. اسپیکرها و آمپلی‌فایرها نقش مهمی در کیفیت صدا دارند، بنابراین باید با توجه به تعداد و نوع بلندگوهای سالن، آمپلی‌فایر مناسب را انتخاب کنید.


نورپردازی سالن آمفی تئاتر

نورپردازی صحیح و دقیق سالن آمفی تئاتر باعث تمرکز بیشتر مخاطبان می‌شود. در زمان تجهیز آمفی تئاتر حتما از پروژکتورهای تک‌لنز، دو لنز، ترنر، دمپرها و سایه‌کش‌ها استفاده کنید.


تجهیز آمفی تئاتر با سیستم ویدئویی

یکی دیگر از ملزومات سالن آمفی تئاتر، سیستم ویدئویی با کیفیت است. ابعاد سیستم ویدئویی سالن باید با توجه به اندازه سالن انتخاب شود و دارای صفحه نمایش عریض باشد، طوری‌که همه مخاطبان بتوانند در قسمت‌های مختلف سالن، تصویر را با وضوح کامل مشاهده کنند.


دوربین‌های مداربسته سالن آمفی تئاتر

در زمان تجهیز سالن آمفی تئاتر حتما محل مناسب برای قرارگیری دوربین‌های مداربسته را در نظر داشته باشید. شما می‌توانید از انواع دوربین‌های مداربسته آنالوگ، بی‌سیم و دید در شب استفاده کنید.


تجهیز آمفی تئاتر و انتخاب صندلی مناسب

انتخاب صندلی مناسب یکی از مراحل مهم در زمینه تجهیز آمفی تئاتر است. صندلی راحت و استاندارد موجب افزایش تمرکز مخاطبان، کاهش حواس‌پرتی، عدم بروز خستگی و افزایش بازدهی افراد می‌شود. ویژگی ظاهری صندلی‌های سالن و انتخاب رنگ مناسب آنها از دیگر نکات مهم در زمان تجهیز سالن است. در زمان انتخاب صندلی سالن آمفی تئاتر حتما به رنگ، سبک، نوع طراحی صندلی و هماهنگی آن با سایر اجزا سالن توجه داشته باشید. علاوه‌براین برای چیدمان صندلی‌ها به روش استاندارد باید به نکاتی از قبیل ایجاد شیب در کف سالن، پله‌بندی کف، روش قرارگیری صندلی‌ها و تأمین ارتفاع مناسب دقت کنید.


سالن اجرا

سالن اجرا، قلب سالن آمفی تئاتر است.در زمان طراحی و تجهیز آمفی تئاتر باید سالن اجرا را با توجه به خط دید مخاطبان، ابعاد سالن، شکل هندسی سالن، ظرفیت‌های صوتی و تصویری و آکوستیک سالن اجرا کنید. سالن اجرا باید به نحوی طراحی شود که همه مخاطبان به آن تسلط داشته باشند.


تجهیز آمفی تئاتر و آکوستیک کردن سقف و دیوار

آکوستیک کردن سقف و دیوارها از جمله مراحل مهم در تجهیز آمفی تئاتر است، چرا که تاثیر چشمگیری در کاهش آلودگی صوتی و افزایش تمرکز مخاطبان دارد. شما می‌توانید با انتخاب پوشش مناسب برای دیوارها و سقف، علاوه‌بر آکوستیک سالن آمفی تئاتر، هارمونی و زیبایی را در سالن ایجاد کنید.

پوشش دیوارها و سقف باید انعطاف‌پذیر بوده و از مقاومت و استحکام بالایی در برابر ضربه برخوردار باشد. همچنین باید رنگ و سبک آنها با سایر اجزا سالن آمفی تئاتر هماهنگ بوده و نصب و تعمیر آنها آسان باشد. پوشش دیوارها و سقف سالن باید از موادی تهیه شده باشند که در برابر اشتعال مقاوم بوده و در زمان بروز آتش‌سوزی، گازهای سمی تولید نکنند.


کفپوش سالن آمفی تئاتر

شما می‌توانید با توجه به سبک و کاربرد سالن آمفی تئاتر از متریال مختلفی مثل موکت، لمینت و کفپوش پنبه‌ای استفاده کنید. این کفپوش‌ها ویژگی‌های متفاوتی دارند و انتخاب آنها بر اساس سبک طراحی سالن صورت می‌گیرد. به‌عنوان مثال لمینت در برابر فشار و ضربه مقاوم است و موکت دارای تنوع رنگ و سبک بیشتری است.


هوشمندسازی سالن آمفی تئاتر

در سالن آمفی تئاتر هوشمند، اغلب فعالیت‌ها به‌صورت اتوماتیک انجام می‌شود. برای تجهیز آمفی تئاتر هوشمند باید تجهیزاتی از قبیل درب ورود و خروج اوماتیک، سیستم نورپردازی اتوماتیک، سیستم کنترل صدا هوشمند و میکروکنترلرهای شمارشگر افراد را در سالن نصب کنید. هوشمندسازی سالن آمفی تئاتر موجب افزایش امنیت و بهبود کیفیت آن می‌شود.


نکات کلیدی تجهیز آمفی تئاتر

عوامل مختلفی از قبیل ابعاد، نوع کاربری و ظرفیت سالن در طراحی و تجهیز سالن آمفی تئاتر نقش دارند. علاوه‌براین باید ویژگی‌های فرهنگی، محل قرارگیری تجهیزات، نوع صندلی‌های سالن، سبک طراحی، هماهنگی اجزا سالن و نورپردازی مد نظر قرار گیرند. 

انتخاب رنگ مناسب برای دیوارها، کفپوش، صندلی‌ها و پوشش سقف از جمله نکات کلیدی دیگر در تجهیز آمفی تئاتر هستند. توجه داشته باشید که پوشش دیوارها و سقف باید عایق صدا بوده و مقاومت خوبی در برابر تغییرات دمایی داشته باشند. 

نتیجه‌گیری

امروزه سالن آمفی تئاتر یکی از بخش‌های مهم در هر سازمان و اداره‌ای است و معمولا از آن برای برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌ها استفاده می‌شود. به همین منظور در زمان تجهیز آمفی تئاتر باید به عوامل مختلفی از قبیل انتخاب سبک و رنگ مناسب، استفاده از سیستم نورپردازی و صداپردازی مطلوب و استاندارد، آکوستیک کردن فضا و انتخاب صندلی‌های استاندارد و ارگونومیک توجه داشته باشید.   

برای اطلاع از قیمت وول پنل به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.